denemeçöz reklam
Sınava Ne Kadar Kaldı
Duyurular



AÖF Sıkça Sorulan Sorular


Bu yazımızda sizler için AÖF öğrencilerinin sıkça sormuş olduğu soruları derledik.AÖF fakultesi bilindiği gibi bir çok bölümü bulunan ve genelllikle öğrencilerin 2 yıllık mevzuniyetlerini 4 yıllığa tamamlamaları için tercih etmiş oldukları üniversitedir.Bununla birlikte AÖF'de direk olarak 4 yıllık bölümlerde bulunmakta ve bu bölümlerle birlikte öğrenciler 4 yıllık mevzunda olabilmektedirler.Lafı çok daha fazla uzatmadan işde AÖF sıkça sorulan sorulara gözatalım :

SORU 1 : Bahar Dönemi derslerinin tamamını güz döneminde alıp erken mezun olabilirmiyim?

CEVAP : Bahar derslerini Güz döneminde almanız imkansız erken mezun olma diye bir şey de söz konusu değil.


SORU 2 : Bahar derslerinden birden çok dersten kalmış olsam bunları güz döneminde alabilirmiyim?

CEVAP :Her dönem kendi içinde ayrı olarak değerlendirilmekte. Bahar döneminin dersini güz döneminde alabilmek gibi bir seçeneğiniz yok.


SORU 3 : Yeni kayıt oldum ders ekle sil işlemini nasıl yaparım?

CEVAP : Birinci sınıf öğrencileri ders ekle sil işlemi yapmıyorlar sadece üniversitenin belirlediği dersleri otomatik olarak almaktalar. Ders ekle sil işlemini ikinci sınıf öğrencileri yapabilir.


SORU 4 : Ders ekle sil işlemini nerden nasıl yaparım?

CEVAP https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/BasvuruYeni/BasvuruAnaSayfa.aspx adresine tıklayarak çıkacak sayfadan kayıt yenileme butonuna tıklayın. Ardından gelecel olan sayfaya Tc numaranız ve şifrenizle birlikte giriş yapın. Ders Listesini göreceksiniz. Eklemeniz gereken dersler bulunuyorsa onları ekledikten sonra onaya göndereceksiniz eklenecek ders yok ise üniversite tüm derslerinizi vermiş ise kontrol ederek onaya gönderin.


SORU 5 : Önce kayıt yenileme ücretini mi ödemem gerek ya da ders ekle sil işlemini mi yapmalıyım?

CEVAP : Öncelikle ders ekle sil işlemini yapmalısınız sonra kayıt yenileme ücretini ödemeniz gerek.


SORU 6 : İkinci sınıfa yeni geçtim alttan hiç dersim kalmadı ders ekle sil işlemi yapmalı mıyım?

CEVAP : Alttan dersiniz olmasa da sistemin vermiş olduğu dersleri kontrol ederek ders Listesi tam ise eksik ders yok ise onaya tıklayın.


SORU 7 :Kayıt yenileme ücreti ne kadar hangi bankaya yatırılmalı?

CEVAP : Bu ücretler bölümden bölüme değişmekle birlikte Vakıf Banka Atm 'ye yatırılmaktadır.


SORU 8 : Kayıt yenilendikten sonra yapmamız gereken bir şey var mı?

CEVAP : Kayıt yenileme işleminden sonra aöf bürosundan kitaplarınızı alabilirsiniz sonrada öğrenci kimlik kartınıza yeni dönemin bandrolünün yapıştırılması gerekecek.


SORU 9 Kayıt yenilemeyi yapamazsam ne olur?

CEVAP : Kaydınız uzuyor mezun olma yılınızı da uzatmış oluyorsunuz.


SORU 10 : İkinci sınıf öğrencisiyim güz döneminden sadece bir dersim kaldı yeni döneme kaydolup ücret ödemeli miyim?

CEVAP : Bir ya da fazla dersten kalsanız bile 180 tl ücret ödemeniz gerekecek.




Paylaş


Buradan Yorum Yapabilirsiniz