2013 YGS Sınav Detayları



2013 YGS Sınav Detayları
YGS sınavına giren  öğrencilerin merakla beklediği sınav sonuçlarının açıklanmasının ardında sınav ile ilgili detaylarda ortaya çıktı. Bu yıl yapılan YGS sınavında tam 8 bin 586 öğrenci arkadaşımız maalesef 0 çekti. Bu yılki YGS sınavına giren öğrenci sayısı ise  1milyon 805 bin 125 aday olduğu  açıklandı. Sınavın açıklanma süresinin bu kadar kısa olması ise birçok öğrencinin aklında soru işaretleri bırakmasına neden oldu. Geçen yıl yapılan sınavda kopya skandalı üst düzeylere ulaşmışken bu yıl ki sınavın bu kadar erken açıklanması öğrenciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Bu sezonki sınavda çoğu sezonlarda olduğu gibi yine soru iptali yapıldı. Soru iptalinin temel matematik testinde yer alan 30.sorunun kurallar gereği iptal edildiği açıklandı. Sonuçlar sonrasında ise 3 öğrenci  500 tam puan alarak YGS 2013 birincileri oldular

 

İş de o öğrenciler :

Zeynep Nur Karagöz : Y GS1 YGS 2 :        500 Tam Puan   (Ankara TED Koleji)

Hümeyra Çolak :  YGS 3 YGS 4 YGS  5 :    500 Tam Puan   (İstanbul Lisesi)

Zeynep Nur Karagöz :  YGS6 :                    500 Tam Puan (Kadıköy Anadolu Üniversitesi)

 

YGS Sınavının bitmesinden sonra öğrencilerin merak etmiş olduğu LYS sınavı başvuruları ise yapılan açıklama ile belli oldu. Açıklamaya göre LYS başvuruları  22-29 Nisan Tarihleri arasında olacağı söylendi.              


Paylaş

facebookta paylaş twitterda paylaş

üye profil resmi
Buradan Yorum Yapabilirsiniz